Het is bijna niemand ontgaan dat er naast onrust in Syrië nu ook ontzettend veel onrust in Irak is. Verschillende gebieden zouden al bezet zijn door een groepering die zichzelf ISIS noemt.
Ik weet niet meer over ISIS dan de verhalen die in de media worden verteld: onderdrukking, geweld en het vernietigen van graven van vrome geleerden en geliefden van Allah. Ze worden in de media beschreven als Soennitische moslims maar zijn eigenlijk aanhangers van het wahabisme.

Sinds ik het bericht las dat de ISIS steeds meer gebieden bezet heeft, heb ik veel gedacht aan Baghdad Shareef. Ik heb vandaag een kort gedicht over Baghdad Shareef geschreven en laten controleren door Hazrat Maulana Mahfuz. Bekenden van mij zullen snel door hebben dat dit gedicht te lezen is op de wijs van mijn favoriete naat: Adjab Rang Par Hai, Bahaare Madiena.

baghdad11

Moge Allah ta’aala iedereen beschermen tegen de ISIS en alle anderen die de zuivere Islam misbruiken.

Geef een reactie