Binnen de Ahlus Sunnah wal Jama’ah geloven wij dat Almachtige Allah niet liegt en ook niet het vermogen bezit om te (kunnen) liegen. Allah de Verhevene is vrij van alle gebreken en zaken die leiden tot gebreken.

Almachtige Allah zegt in de Heilige Quraan:
“And whose word is more truthful than that of Allah?” [Surah Nisavers 122] 
“And whose word is more truthful than the word of Allah.” [Surah Nisa vers 87] 
  
Imam ul Mufassireen, Imam Fakhruddeen Raazi zegt: 
“Het is niet toegestaan voor een Moslim om ook maar te denken dat Allah een leugen kan vertellen. In feite, alleen al het hebben van zo een gedachte verwijdert men uit de plooien van Imaan.” [Tafseer Kabeer vol 5 – blz 179] 
“Waarheidsgetrouw (eerlijk) zijn, behoort tot de Kenmerken van Allah. Het bewijs hiervan is dat het vertellen van een leugen een minpunt is, en voor Allah is het hebben van een minpunt Muhaal (totaal onmogelijk).” [Tafseer Kabeer vol 4 – blz 138] 
  
Imam Rabbani Mujaddid Alf Thaani Shaykh Ahmad Sarhindi Farooqi zegt: 
“De Meest Verhevene (Allah) is vrij en rein van alle gebreken, richting en beperkingen.” [Maktoobat vol 1 - blz 314]

Beste lezer, houd er rekening mee dat dit een essentieel punt is in de geloofsovertuiging van de Ahlus Sunnah wal Jama’ah. Helaas zijn er mensen en sekten die een andere mening hebben over dit punt. Zij zijn van mening dat Allah wel het vermogen bezit om een leugen te kunnen vertellen. Ma’az Allah! Deze mensen zijn vaak moeilijk te onderscheiden van de Ahlus Sunnah wal Jama’ah. Vaak zijn zij ook fel tegen het wahabisme en vieren zij bijvoorbeeld ook Mawlid. Echter, laat je niet misleiden door mensen met dit soort ideeën.

Geef een reactie